<

MILAN BANDIĆ POSJETIO HKD NAPREDAK U SARAJEVU

preuzmi Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u okviru svoje posjete  BiH, sa svojom je delegacijom posjetio u nedjelju 6. travnja2014. i HKD Napredak Sarajevo. Gradonačelnika Bandića, u prostorija središnjice, primio je dr. Franjo Topić, s članovima Središnje uprave. Prisustovali su i veleposlanik RH Ivan de Vechio, legendarni trener Miroslav Blažević, Ivica Šarić i dr. Predsjednik HDK Napredak Sarajevo uručio je gradonačelniku Bandiću plaketu “Doživotni član” Napretka.

Bandić i njegova delegacija posjetili su knjižnicu „Mijo Poljak“ i radiopostaju “Vrhbosna“.

U intervju datom na radiopostaji Vrhbosna izjavio je:

– Rado se odazivam. Ono što želim reći, da sam došao ovdje sa svojim prijateljima iz Zagreba i da želim Sarajevu isto ono što i Zagrebu. Ja se osjećam ovdje na Baščaršiji kao da sam na Jelačić placu. Osjećam se u Odžaku kao u mojim Grudama, osjećam se u Tuzli kao što se osjećam u Zenici, u Sarajevu, kao kod kuće. Ja gdje god dođem, ja sam dobrodošao – kazao je Bandić.Dodao je da mu je drago da je danas ovdje, ističući da ga najviše veseli od svih ovih posjeta, „osmjesi na licu i čvrsta ruka stiska građana grada Sarajeva idući od Katedrale ovamo”.
– Rekao je da je to potvrdio u zadnjih dvadesetak godina na djelima. Neka svatko napravi za BiH ono što je Bandić napravio iz Zagreba, imat će BiH veću perspektivu, a budućnost i perspektiva BiH se može reći samo u tri riječi – više istinske demokracije, više istinskog razumijevanja i dijaloga i više ravnopravnosti i povjerenja među ljudima i onda će biti svima u BiH bolje – kazao je Bandić gostujući na radiopostaji Vrhbosna.

 

 

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

POZIV NA EVIDENTIRANJE UČENIKA ZA UPIS U PRVI RAZRED DEVETOGODIŠNJEG OSNOVNOG OBRAZOVANJA

Read Next

NOVO NEBO PREDSTAVLJA NOVI ALBUM “Gospodin dolazi”

Follow On Instagram