<

USKRŠNJI KONCERT NAPRETKA U NP SARAJEVO

imagesU sarajevskom Narodnom kazakištu večeras je održan Napretkov svečani uskršnji koncert. Na koncertu je nastupio jedan od ponajboljih zborova iz Hrvatske, zbor Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva Zoranić iz Zadra.

HPGD Zoranić je nastao 1905. godine u Zadru, te od tada njeguje različite oblike zborskog pjevanja. Današnji zbor je nastupao diljem Hrvatske, a mogu se pohvaliti nizom nastupa u inozemstvu gdje su i nagrađivani.   Kao jedno od najstarijih amaterskih društava večeras je sarajevska publika uživala u izvedbi raznolikog repertoara uz instrumentalnu pratnju, ali i a cappella.   Koncert je tradicionalno organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Napredak iz Sarajeva.

IZVOR: fena

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

SRBIJANSKE MEDIJSKE KUĆE SELE SE U BiH

Read Next

UDRUGA ŽENA MODERNA POSJETILA DOM ZA STARA I IZNEMOGLA LICA

Follow On Instagram