<

U 24 sata u RH 48 oboljelo od korone, ukupno 1011 bolesnih

Situacija je dobra, ali još nije vrijeme za opuštanje, rekao je Beroš, te izrazio nezadovoljstvo jer je dobio informacije od kolega u Dalmaciji da se mladi tamo i dalje okupljaju, pa čak i u kafićima sa zatamnjenim staklima.

Od jučer je 48 novooboljelih od korona virusa u Hrvatskoj, pa je tako broj ukupno oboljelih došao na 1011. Na žalost, još je jedan pacijent preminuo, izvijestio je Vili Beroš. Preminuli muškarac imao je 90 godina, preminuo je u KB Dubrava i bolovao je od više kroničnih bolesti.

Situacija je dobra, ali još nije vrijeme za opuštanje – rekao je Vili Beroš, te je izrazio nezadovoljstvo jer je dobio informacije od kolega u Dalmaciji da se mladi tamo i dalje okupljaju, pa čak i u kafićima sa zatamnjenim staklima. 

– Ta me informacija jako žalosti – rekao je Beroš.

Alemka Markotić je poslala poruku Dalmatincima.

– Pokažite da ste bolji od drugih, nedajte da se korona širi. Neka Zadar i dalje bude poznat po Morskim orguljama, a ne po broju oboljelih od korone – rekla je Markotić.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da ćemo tek vidjeti kako ti događaji iz Dalmacije utječu na krivulju rasta zaraženih.

Capak je također poslao poruku onima koji žive u inozemstvu i žele doći kući za Uskrs.

– Ja vas molim da to ne radite, nije vrijeme za putovanja – rekao je Capak.

Ministar Davor Božinović rekao je da je važno da o putovanjima govori epidemiološka struka. 

– Bez nužne potrebe nitko ne treba putovati, a to se odnosi i na putovanja unutar zemlje – rekao je Božinović i dodao da je izdano 12736 propusnica, uglavnom od poslodavaca.

Rekao je da ga ne čudi okupljanje mladih po Dalmaciji u kafićima, jer mladi nisu svjesni problema, ali je najavio da će ići jača kontrola kafića i ugostiteljskih objekata. Naveo da je i jučer zatvoren jedan ugostiteljski objekt u Karlovcu.

izvor:24sata.hr

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

Veliki tjedan uz program KOCKICE TV

Read Next

Češki premijer Andrej Babiš očekuje da bi se život mogao normalizirati do lipnja

Follow On Instagram