<

ODRŽAN KONCERT NOVOG NEBA

Dana 14. kolovoza 2014., s početkom u 20.00h, u amfiteatru Katoličkog školskog centra “Sv. Pavao” u Zenici održan je koncert zeničkog duhovnog benda “Novo nebo”. U jednosatnom spektaklu svi ljubitelji dobre glazbe mogli su uživati u predstavljanju pjesama s novog albuma “Gospodin dolazi.”

IMG_2867Ekipa portala Kockice razgovarala je s voditeljicom banda Novo nebo Danijelom Čurić, koja je za naš Portala kazala: ” Večeras će naši prijatelji moći uživati u predstavljanju novog albuma našeg banda, koji je izašao nakon devet godina. Album nosi naziv Gospodin dolazi, a predstavlja presjek svih trideset godina rada ovog banda.Važno je također istaknuti da je ovaj album u cijelosti djelo Novo Neba. Za sve pjesme glazbu i aranžmane smo radili sami. Čak smo pjesme i snimali kod sebe u svom kućnom, improviziranom  studiju kojeg je 1997. godine nabavio fra Janko Ćuro, te uputio Zorana Čurića u tajne snimanja, a to znanje Zoka je dalje prenio na Davora Logarića.  Stoga se na albumu i čuje rast ne samo u sviračkom, pjevačkom i aranžerskom nego i produkcijskom smislu. Album je šarolik i zasupljeni su različiti glazbeni stilovi, tako da svako može pronaći nešto za sebe. Pjesme su uglavnom inspirirane životnim temama i odnosu prema Bogu, a tekstopisci su: Ankica Svirač, fra Janko Ćuro, fra Mirko Filipović, Mario Udovičić i Biljana Trifković. U snimanju i realizacji pjesama nisu sudjelovali samo članovi benda, tu je najviše pomagao (i dan danas pomae) prof.Davorinu Bošnjaković, koji je nesebično dijeloio svioje ideje i znanje. Moramo spomenuti i ostale prijatelje koji su sudjelovali u snimanju: prof. Tvrtko Barač, Dino Alagić, Vedran Džampo, Cvetelina Grahić, Darko Beus, fra Zoran Tadić, Nerma Hodžić Mulabegovic, Irena Pajić Marić+ , Igor Kontić. Na albumu se nalazi i pjesma Budi mi prijatelj, koju su članovi sastava komponirali za zeničko  udruženje „Budimo prijatelji“, a koja je ujedno i himna ovog udruženja.”

Koncertu je uz brojne goste prisustovao OO HDZ-a 1990 Zenica s gdinom. Zdenkom Kolakom na čelu, kao i prijatelji iz udruženja “Budimo prijatelji”.

GALERIJA SLIKA

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

PATRON ŽUPE KLOPČE

Read Next

PROGRAM U TAMI

Follow On Instagram