Počinje izgradnja učeničkog doma u sklopu KŠC-a Don Bosco u Žepču – PORTAL KOCKICE <

Počinje izgradnja učeničkog doma u sklopu KŠC-a Don Bosco u Žepču

U prostorijama Katoličkog školskog centra “Don Bosco” u Žepču potpisan je 15. veljače ugovor o izgradnji Učeničkog doma u sklopu istog centra vrijednog 3.000.000 KM.

Foto: Radiopostaja Žepče

Foto: Radiopostaja Žepče

Ugovor su potpisali Hrvatska salezijanska provincija kao investitor i žepačko poduzeće K-Projekt d.o.o. kao izvođač radova, a kao i kod većine do sada izgrađenih objekata ovog centra, radove će uz K-Projekt izvoditi i poduzeće TING d.o.o., također iz Žepča, javila je Radiopostaja Žepče.

Potpisivanju ugovora bili su nazočni provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo, provincijalni ekonom don Ivan Šibalić, ravnatelj salezijanske zajednice u Žepču don Milan Ivančević, ekonom zajednice don Josip Stanić, direktor poduzeća K-Projekt Marinko Jukić te Herbert Schedler, predstavnik najvećeg donatora, humanitarne organizacije Njemačke biskupske konferencije Renovabis.

Ugovoreni građevinski radovi iznose nešto više od 2.000.000 KM, a ukupna investicija oko 3.000.000 KM. Do sada je investitor osigurao 65% sredstava. Radovi će započeti početkom ožujka, a ukupan projekt mora biti dovršen i stavljen u funkciju za 36 mjeseci.

Učenički dom će imati kapacitet od 100 ležajeva, društvene prostorije te restoran za korisnike, a taj objekt je posljednja faza izgradnje cjelovitog projekta Centra i prema željama investitora trebao bi odgovoriti na potrebe barem tri ciljane skupine učenika: učenicima koji nemaju roditeljsku skrb, učenicima iz ruralnih sredina koji nemaju u svojoj blizini srednjoškolsku ustanovu, te svim učenicima koji su zainteresirani za kvalitetan odgoj i obrazovanje koji nudi KŠC Don Bosco i salezijanska redovnička zajednica.

Dosadašnja osigurana sredstva donirali su Renovabis, Vrhovni poglavar Salezijanske družbe, te Vlada Republike Hrvatske, a zemljište i administrativne preduvjete osigurala je Općina Žepče. Sljedeće godine salezijanci obilježavaju 25. obljetnicu dolaska u Žepče i uključivanja u odgojno-obrazovni rad s mladima.

KT / Postaja.ba

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Uspješno realiziran prvi projekt Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni pod nazivom “Radost Viteza”

Read Next

Bezmasna noćna njega ili kako se brinuti o zdravlju lica i dok spavate

Follow On Instagram