PREDSTAVA “DAME BIRAJU” ODUŠEVILA PUBLIKU DILJEM BiH – PORTAL KOCKICE <

PREDSTAVA “DAME BIRAJU” ODUŠEVILA PUBLIKU DILJEM BiH

Predstava „Dame biraju“ ovaj mjesec oduševila je publiku u Mostaru , Tuzli i Zenici, a 15.,16., i 17. svibnja priliku da uživaju u ovoj odličnoj predstavi imali su i građani Sarajeva. Ekipa portala „Kockice“ posjetila je ovu predstavu koja je oduševila publiku gdje se god izvodila.

Slaven Vidak, predsjednik dramskih umjetnika „Allteatar“ istaknuo je : „ Večeras je deseto jubilarno izvođenje ove slapredstave u mjesec dana, a pored Sarajeva gostovali smo u Mostaru, Zenici i Tuzli.  Predstava govori o egzistencijalnim problemima mladih, kako ih savladati. Pratimo živote petorice mladića  koji se  iz besparice pokreću  i na čudan način dolaze do svog društvenog aganžmana, skidajući se u striptiz baru. Prateći te likove kroz cijelu predstavu , vidimo puno njihovih uspona i padova , odustajanja i vidimo da su istrajni, i samo uz istrajnost mogu uspjeti. Predstava je dio projekta koji se zove Istrajati, s ciljem da pokrenu mlade da preuzmu svoju ulogu u društvu.“

Predstava tretira probleme mladih ljudi, ne samo u BiH, nego i regiji, i apostrofira pitanje je li rješenje problema odlazak negdje drugo, ili suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život.

Kroz ovaj projekt, ALTEATAR će zajedno s partnerima ‘Kroz prozor Fabrika’ iz Beograda i Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo kreirati dvije kazališne predstave kroz koje će istaknuti postojanje izbora, koji svi imaju. Režiju potpisuje Admir Glamočak, a u predstavi glume : Enes Salković, Emir Fejzić, Igor Skvarica, Adnan Goro, Davor Sabo, Amila Terzimehić i Damir Kustura.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

22 GODIŠNJICA STRADANJA HRVATA ZENICE

Read Next

KRIZMA U CRKVI “UZVIŠENJA SVETOG KRIŽA” KLOPČE

Follow On Instagram