Klepetan i Malena će ove godine imati veliku obitelj

By

KLEPETAN je ove godine punih šest dana kasnio svojoj Malenoj, no sada kada je napokon stigao, najpoznatiji par roda u Hrvatskoj ne gubi vrijeme.

Prije tjedan dana u gnijezdu su se već nalazila dva jajeta, a sada ih je već ukupno šest – jedno više no lani. Pravo je to veselje za sve koji su strepili nad Klepetanovom sudbinom tijekom dugog putovanja iz Afrike, a osobito za njihovog najvećeg dobročinitelja Stjepana Vokića.

Kada se ptići izlegnu, Stjepan će mladim roditeljima svakodnevno nositi oko 10 kilograma svježe ulovljene ribe, jer Malena zbog slomljenog krila neće moći sama hraniti mladunce. Pomaže i u branju trave kojom će rode dodatno zaštititi jaja, a moguće je da će se u gnijezdu pojaviti i još koja prinova.

“Oni obično imaju pet jaja, do 20. će ona vjerojatno nositi jaja, a onda 30 dana leži na njima. Oko 20. svibnja trebali bi se izleći, jer 1.8. odlaze, spremni za Afriku”, ispričao je prethodno za Index Stjepan Vokić koji se godinama brine za najpoznatiji životinjski par u Hrvatskoj, a s obzirom na posljednje novinske napise – i u Europi.

index.hr

You may also like

Hot News