<

ANA DRLJEPAN: RECI SVIJETU !

Ana Drljepan, Brestovljanka, mlada je i pozitivna djevojka koja svojim pjesmama i pričama plijeni pozornost. Njene poruke su upečatljive, direktne i nadasve zanimljive. Njenu priču Reci svijetu”, prenosimo u njenoj kolumni.

Što se to sa mnom dogodilo? Poput puste ulice sam. Toliko puste da se ni čistač ulica ne usudi barem jednom mjesečno navratiti i sve to zbog straha da mu ne prenesem svoje simptome. Može li čovjekova duša propasti? Mogu li je opustošiti, kao što lopovi opustoše kuću imućnog čovjeka, čije je jedino bogatstvo u životu ta njegova imućnost ispisana na kovanicama i papirima. Kada ga opustoše, shvati da se nije trudio ostvariti druga bogatstva, osim takvih, jer je lakše bilo pojeći od crnog gavrana, i ganjati nekoliko bijelih golubova. Iako mu je crni gavran često nedostajao; naročito onda kad se prisjećao svega što mu je bilo slatko uz crno.. Želio je postati nešto sasvim drugo, možda umjesto opustošena bogataša, opustošen siromah koji ima crnog gavrana, te se trzne i  shvati da je zbog toga postao opustošen bogataš; da ljudi nisu zvjeri egoizma, egoizam bi nestao kad i ego magle ode. Hajde ti objasni ljudima da nisu sami na svijetu. Objasni im da srce nije napravljeno u tvornici igračaka

AUTOR: Ana Drljepan

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

KAKO JE NEKADA IZGLEDALA SVADBA U ZENICI

Read Next

ANA DRLJEPAN: SKINI MASKU !

Follow On Instagram