STUDENTSKI ŽIVOT… – PORTAL KOCKICE <

STUDENTSKI ŽIVOT…

Studentski život….. Ta fraza toliko mi je prirasla srcu i uvijek budi emocije na te prelijepe dane moga života. I danas se jako dobro sjećam prvog dolaska u novi grad, prvih predavanja, prvih prijateljastava i prvih izlazaka. Tada, kad smo na početku nekog novog poglavlja u našim životima, većina pomisli kada će proći ovih pet godina. Onda se polako opustimo i počne naš ludi život.

Počne sve sa kavama, potom se dodaju derneci u studentskim domovima i stanovima, a završava sa sve učestalijim neprospavanim noćima zbog obilaska svih mogućih kavana i diskoteka pod svjetlima velegrada. Postane to neki naš savršeni tempo života, koji nam proleti, pet godina kao pet minuta, kao pet sekundi i sve bi smo ponavljali.

Nakon početnog navikavanja zaboravimo na rodni kraj, stalni razgovori s roditeljima postanu sve rjeđi, a najviše i se sjetimo kada nam ponestane novca. Vjerojatno sam i sam najviše govorio sa svojim roditeljima kada mi je ponestajalo novca, kada sam trebao ponovno nadomiriti sredstva za škropljenje kavana. – Valjda to mora tako biti i to je dio života koji će proći i nadam se da ću onda i sa mojim roditeljima više pričati, a ne samo žicati im lovu za provode po gradu.

I prođe pet godina vrlo brzo i polako se i to poglavlje života ispiše, a neka tuga obuzme srce kada znaš da se rastaješ od tog života kojem si bio gazda i kojeg si vodio onako kako si htio jer sada dolazi posao i četrdeset godina jedne rutine koja neće pružati luksuze studentskog života.  Sada, kada sam pri kraju studija, poželim često vratiti se na početak i ponovno živjeti studentskim životom, često bez prevelikih briga i pameti, izlazeći, provodeći se, tulumareći….ipak je to svakome jako drago i pruža fenomenalne trenutke kojih ćemo se svi rado sjećati….

No, svemu dođe kraj pa i tomu, netko će živjeti opet takvim životom, kakvim sam ja i mnogi studenti, a mene čeka posao i nove brige… Studentske dane ću uvijek pamtiti i vjerojatno često željeti ponovo proživjeti ih, ali život ne daje reprize, već samo prijenos uživo i što uradimo, uradili smo, nema popravke.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

KAKAV RTV SERVIS HRVATI ŽELE?

Read Next

TEMA TJEDNA : ZAŠTO OVA MAJKA NE PRIMA PORODILJNU NAKNADU?

Follow On Instagram