<

MORSKA SO VRLO LJEKOVITA

Prirodna morska so je zdrava i ima terapijska svojstva,  nastaje prirodnim procesom isparavanja slane vode, pri čemu svi njeni sastojci ostaju sačuvani. Morska so zahvaljujući sastojku od preko 80 elemenata čudotvorno djeluje na zdravlje, kožu i kosu…

morska2Najveća razlika između morske soli i kuhinjske soli je što sušenjem na više od 650 stupnjeva mjenja svoju kemijsku strukturu pa ne sadrži potrebne elemente i minerale kao prirodna so.

U morskoj soli, uz natrijum klorid, nalazi se osamdesetak različitih elemenata u tragovima poput kalija, magnezija i mangana, stoga će učiniti čuda za vaše zdravlje, kožu i kosu.

1. Morska so ima alkalizacijsko dejstvo koje pomaže u balansiranju razine kiseline u tjelu i tako eliminira potencijalne rizike fatalnih bolesti.

2. Može da ojača imunološki sistem, a tada telo postaje otpornije na razne autoimune bolesti poput gripa, alergija i sl.

3. Ima značajna dejstva na kardiovaskularni sustav.  Znanstvenici su dokazali da redovnim uzimanjem morske soli rastvorene u vodi može  se znatno smanjiti  razinu lošeg kolesterola u tjelu. Takođe, drži krvni tlak pod kontrolom i normalizuje nepravilan rad srca.

4. Metabolički poremećaji, poput dijabetesa, mogu se uspješno tretirati i lječiti morskom soli, jer ona pomaže smanjenju razini šećera u krvi.

5. Više od 20 posto natrija u našem tjelu akumulira se u kostima, koje se pak oštećuju usljed nedostatka minerala u krvi i tjelesnim tečnostima. Dodavanjem morske soli u ishranu možete izbjeći i lječiti osteoporozu.

6. Morska so je takođe korisna za disajni sistem, a minerali i oligoelementi, kao i strukturni delovi algi koje sadrži morska voda pomažu oporavku sluznice. Morska voda ima blagi antiseptički i antibakterijski učinak, što se pripisuje ionima kalcija i magnezija.

7. Dobar je izvor kalija (koji olakšava funkcionisanje mišićnih vlakana), pa morska so tako blagotvorno djeluje na grčeve.

8. Morska so se smatra prirodnim pročišćivačem krvi. Sadrži veliku količinu vitamina C koji djeluje kao antioksidans i uništava slobodne radikale. Magnezij pak omogućava efikasno djelovanje antioksidansa. Tako morska so omogućava detoksikaciju stanica kože apsorbirajući sve otrovne materije iz njih.

9. Kako so izvlači toksine iz tjela, koža postaje meka i zdrava.  Zato kupke sa morskom solju mogu poboljšati njen tonus. Takva će kupka podstaći i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprečava nakupljanje suvišne tečnosti, pa koža postaje čvršća, glađa i zdravija.

10. Morska so je puna vitamina i minerala od vitalne važnosti za pravilnu ishranu stanica. Te hranjive materije mogu poboljšati  stanićni  metabolizam (izmjenu materije i energije), održave tkivo hidratiziranim, potiču cirkulaciju na samoj površini kože, povećaju snagu stanićne membrane.

11. Kalcij pomaže u čišćenju začepljenih pora na koži.

12. Morska so idealna je kao prirodni piling kože jer njena tekstura pomaže da se ukloni gornji sloj mrtvih stanica kože.

13. Prirodni je ljek za osobe s masnom kosom. Morska so može da apsorbira višak ulja iz vaših uvojaka čineći ih glatkim i ljepim.

14. Uz pomoć mnogih minerala prisutnih u morskoj soli, kosa će dobiti željeni volumen, a vaši će uvojci s lakoćom da poskakuju. Dapače, morska so može da pruži dovoljno hranjivih materija folikulima, koje će kosu učiniti mekšom.

15. Morska so je izvrsna u borbi protiv peruti. Djeluje direktno na kožu i sprječava njenu suvohu.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

LJUBLJANSKA BANKA DUŽNA VRATITI NOVAC

Read Next

KINO EKRAN ZENICA

Follow On Instagram