<

EKO SELO RADOŠIĆ TURISTIČA ATRAKCIJA I MJESTO BIKIJADE

Ekipa portala KOCKICE posjetila je eko selo Radošić, projekt obitelji Škopljanac, koji su nas vrlo domaćinski ugostili. Naime, ova obitelj već dvadeset godina organizira borbe bikova  tj. bikijadu uz popratne igre poput kamena s ramena, potezanja s klipa, guranja s grede i sl.

IMG_0549

Ovo malo selo smješteno je u Dalmatinskoj zagori, nedaleko od Kaštela te predstavlja pravu turističku atrakciju, a nedavno su ugostili i ekipu hrvatskog filma “Sonja i bik” koju su predvodili poznata glumačka imena Ivo Gregurović i Dejan Aćimović.

Danas se u ovome mjestu održava bikijada, 21. po redu i privukla je tisuće posjetitelja. Marko Skopljanac  za portal 24sata.hr izjavio je :” Evo, 21 godinu za redom Radošić je središte Dalmatinske zagore. Puno se napravilo na promociji mjesta, ljudi su dobili priliku iznijeti svoje proizvode, a čuvaju stari narodni običaji i vještine. Prije mjesec dana imali smo i prvu dječju seosku olimpijadu”.

VIŠE SLIKA POGLEDATI OVDJE

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

NA PODRUČJU OPĆINE ZENICA NEMA EPIDEMIJA I ZARAZE

Read Next

ROMAN KOJI JE RATOVE NA BALKANU VRATIO U NJEMAČKE MEDIJE

Follow On Instagram