<

Hrvatska protiv Slovačke po Europsko prvenstvo

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 20.45 sati u Rijeci igra odlučujuću utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine protiv Slovačke.

Vatreni su trenutačno vodeća momčad skupine E s 14 bodova, dva više od Mađarske koja kao i Hrvatska dosad ima odigranih sedam utakmica. Utakmicu manje imaju Slovačka s deset bodova i Wales s osam. Na začelju je Azerbajdžan s jednim bodom.

S pobjedom bi izabranici Zlatka Dalića osigurali prolazak, a vizu za EURO svjetskim doprvacima donosi i bod protiv Slovačke u subotu na riječkoj Rujevici. Poraz bi zakomplicirao situaciju, ali ne i nužno značio oproštaj od EURO-a.

– Nećemo razmišljati o tome koga u reprezentaciji nema, nećemo plakati jer Hrvatska ima izbor igrača i što god bude, odgovornost je na meni, a ne na njima, rekao je izbornik Zlatko Dalić uoči utakmice.

S druge strane, slovački izbornik Pavel Hapal vjeruje da njegova momčad može iznenaditi. – Svi igrači koji su stigli s ekipom su zdravi i spremni za igru, kazao je Hapal.

Podsjetimo, u utakmici 4. kola hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Slovačku sa 4:0 na stadionu Antona Malatinskoga u Trnavi, a strijelci su bili Nikola Vlašić (45), Ivan Perišić (47), Bruno Petković (72) i Dejan Lovren (89).

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Hrvatska će zabraniti ulazak ministrima iz BiH jer huškaju migrante na ilegalni ulazak u RH?

Read Next

BiH poražena u Zenici, Italija slavila s 3:0

Follow On Instagram