Na prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ učinjena veća materijalna šteta – PORTAL KOCKICE <

Na prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ učinjena veća materijalna šteta

U petak 19. srpnja na prostorijama u vlasništvu Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ učinjena je veća materijalna šteta i počinitelj je zasad nepoznat.

U ponedjeljak 13. srpnja između Općine Travnik i Nadbiskupskog sjemeništa Petar Barbarić u Travniku održana je primopredaja objekta koji je bio oduzet od Sjemeništa, a nalazi se u ulici Školska nedaleko od KŠC-a.

Nedugo nakon primopredaje u petak 19., zasad nepoznati počinitelji, na istom objektu načinili su veću materijalnu štetu. Naime, vrata od objekta (željezna i drvena) su skinuta, oluci s krova uklonjeni, unutrašnjost objekta devastirana, stakla razbijena, crijep na krovu razbijen, a 12 drvenih greda koje su pripadale krovnoj konstrukciji su odrezane i odvezene.

Rektor sjemeništa preč. Željko Marić o svemu je izvijestio nadležnu Policijsku stanicu koja je obavila uviđaj i sačinila zapisnik. Na sreću, za ovaj događaj postoje, očevidci koji su dali svoje izjave policiji, te zapisali broj tablica i marku kombija s kojim je odvezeno sve što je uzeto iz objekta.

T.M.I.,KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Thompson objavio cijeli intervju iz FAZ koji je uzburkao javnost: Ovo su mi cenzurirali

Read Next

Zoran Milanović ispravlja nepravdu prema HVO-u, odlikovat će postrojbe Hrvata iz BiH

Follow On Instagram