<

U GRAZU ODRŽAN ‘DAN HRVATSKE 2019.’ Tugomir Majdak: Udruživanje poljoprivrednika učinit će Hrvatsku konkurentnijom na inozemnom tržištu

U Grazu je danas, pod pokroviteljstvom Ministarstva za regionalni razvoj i fondove EU održan ‘Dan Hrvatske 2019’. Uvodnu prezentaciju održala je državna tajnica Nikolina Klaić.
Tema poslovnog skupa je bila EU fondovi u Hrvatskoj, a sudjelovalo je preko 150 predstavnika gospodarskog, javnog i civilnog sektora iz Austrije i Hrvatske.

U okviru panela ‘EU fondovi i njihov utjecaj na gospodarski rast i razvoj Hrvatske s naglaskom na Projekt Slavonija, Baranja i Srijem’ sudjelovali su državni tajnik ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak zajedno s državnom tajnicom Natašom Mikuš Žigman, Josipom Grgićem iz HBOR-a te gospodarstvenicima iz Austrije.

– Hrvatska planira u sljedećem programskom razdoblju 2021. – 2027., s ciljem povećanja produktivnosti i modernizacije poljoprivrede, strateški definirati potencijalni projektni ciklus vezan za primarnu poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju, uz naglasak na udruživanje poljoprivrednika te mlade poljoprivrednike i inovacije u poljoprivredu, kao i dio lokalne infrastrukture koja može doprinijeti povećanju konkurentnosti poljoprivrede RH, izjavio je državni tajnik Majdak.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Na vječni počinak ispraćen Marijan Jelović, medicinar, profesor i bivši nogometaš

Read Next

POSAVINA: Umjesto rušenja Garevac se obnavlja

Follow On Instagram