Zagrepčanin oborio Guinnessov rekord u guranju automobila – PORTAL KOCKICE <

Zagrepčanin oborio Guinnessov rekord u guranju automobila

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak oborio je jutros Guinnessov rekord u duljini guranja automobila u 24 sata. Dosadašnji rekord Poljaka Przemyslawa Marczewskog od 82.28 km, Lubenjak je dosegao u 7.40 u Držićevoj ulici u Zagrebu. 

Navijači su bakljama obilježili prelazak 83. kilometra na križanju Vukovarske i Držićeve. Tomislav im je tek dobacio: “Guram do kraja, idemo po stotku!”

Tomislav Lubenjak automobil je počeo gurati jučer oko 15 sati, a najavljeno je da neće prestati do danas u 15, bez obzira na srušeni rekord. 

Zagrebački rekorder gura Smart, čija je težina u skladu s Guinnessovim pravilima. Za vrijeme ove akcije u automobilu se svaka četiri sata izmjenjuju vozači. Svjetski rekord guranja automobila u paru iznosi 95.07 km, a očekuje se da će oboriti i taj rekord.

Stroga Guinnessova pravila kontrolira i nadgleda ovlaštena sutkinja Sofia Greenacre.
Potporu  Tomislavu pružili su mnogi sportaši među kojima su i Ivica Kostelić, Blanka Vlašić, Stipe Žunić, Nika Fleiss, Franjo Arapović.

hrt.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Izabrano novo vodstvo HDZ-a BiH; Čović: Prioritet stranke euroatlantski put BiH

Read Next

U Jeruzalemu otkrivena spomen-ploča bl. Alojziju Stepincu

Follow On Instagram