<

Zlatko Dalić: Hrvatska je živjela najljepše trenutke svoje povijesti

Prošlo je godinu dana, ali emocije, sreća i ponos su uvijek prisutni, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić u našoj posebnoj emisiji “Kako smo dočekali Vatrene”.

– Kad čovjek sada gleda te slike… stvarno je to bilo nešto fantastično i neopisivo. Hrvatska je živjela najljepše trenutke svoje povijesti, bila najsretnija država na svijetu, ljudi su uživali i veselili se. I to je donio nogomet. Što se mene tiče, te emocije neće nikada proći, jer svi mi koji smo bili tamo, kao igrači, treneri, navijači, imamo uspomenu na cijeli život, rekao je Dalić.

U emisiji je bio i stalni gost, stručni sukomentator Anton Samovojska koji nas je podsjetio zašto je srebro Hrvatske u Rusiji nevjerojatno postignuće.

– Ovaj rezultat Hrvatske je čudesan, i to je jedan od najazanimljivijih rezultata u povijesti svjetskih prvenstava. Jer ako se pogleda povijest, tko je igrao u finalima, koje su to zemlje. To su sve nogometne velesile, ali ne samo nogometne nego i ekonomske velesile. I sad se pojavila Hrvatska… to je čudo. Gotovo cijeli svijet je navijao za Hrvatsku, rekao je Samovojska.

Izvor: hrt.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Upriličen koncert istaknutih glazbenica u sklopu manifestacije PROROK U GRADU

Read Next

Otvorena izložba u Gradskoj Sinagogi “Pjesma stvorenja” u sklopu manifestacije PROROK U GRADU

Follow On Instagram