<

22 GODINE OD ZLOČINA NAD PRIPADNICIMA TRAVNIČKOG HVO

Na današnji dan 1992. godine 19 pripadnika HVO-a na Vlašiću su zarobili Srbi.

Većinu zarobljenika od kojih su neki bili i ranjeni, okrutno su pobili, a petorica preživjelih razmijenjena su nakon desetak dana tijekom kojih su prošli torture zbog kojih su svi razmijenjeni na nosilima. Preživjelima je, osim trauma, najteže što za ovaj zločin do danas nitko nije odgovarao.

Izaslanstvo HDZ BiH položilo je vijenac i upalilo svijeće ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u dvorištu župne crkve u Ovčarevu, a potom su nazočili misi zadušnici koju je predvodio fra Marinko Didak, župnik spomenute travničke župe

Zbog lošeg vremena, snijega koji je zabijelio Vlašić, a na pojedinim mjestima dosegnuo i visinu od jednog metra, organizatori su odlučili 22. obljetnicu stradanja Hrvata na Galici obilježiti u Ovčarevu.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

U ZENICI PROGLAŠENO STANJE ELEMENTARNE NEPOGODE

Read Next

U ČAJDRAŠU OBUSTAVLJEN PROMET

Follow On Instagram