<

Austrija od sredine lipnja otvara granice prema Njemačkoj

Granice između Njemačke i Austrije, zatvorene zbog pandemije koronavirusa, trebale bi se u potpunosti otvoriti od 15. lipnja, izjavila je austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger za radijsku stanicu Ö1, javlja n-tv.de.
Köstinger je najavila kako će neke opcije olakšanja putovanja stupiti na snagu već od petka, 15. svibnja.
Ured kancelara Sebastiana Kurza potvrdio je austrijskoj novinskoj agenciji APA da će se od 15. lipnja na granicama provoditi samo nasumični kontrolni pregledi. Još danas bi se trebao održati sastanak u Berlinu kada će se razgovarati o daljnjim koracima i preventivnim mjerama za prelazak preko graničnih prijelaza.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz  je u utorak navečer u programu ’10vor10′ na švicarskoj televiziji rekao da očekuje otvaranje granice u lipnju. Prethodno je telefonom nazvao svoju njemačku kolegicu Merkel.

Kako je priopćila austrijska vlada, Austrija također nastoji liberalizirati pogranični režim sa ostalim susjednim zemljama. U skladu s tim, premijer Kurz je naložio i ministru unutarnjih poslova Karlu Nehammeru, ministru vanjskih poslova Alexanderu Schallenbergu i ministrici Eu-a Karoline Edtstadler da pokrenu sličan proces sa Švicarskom, Lihtenštajnom i susjednim zemljama u Istočnoj Europi.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Evo kako putovati u Europi u doba koronavirusa- nove preporuke

Read Next

Prije 98. godina rođen prvi predsjednik republike Hrvatske Franjo Tuđman

Follow On Instagram