<

Bosna i Hercegovina može izvoziti jaja u EU

Posljednjom izmjenom Uredbe Europske unije Bosna i Hercegovina je uvrštena u spisak zemalja iz kojih je od 14. rujna ove godine dozvoljen izvoz jaja B klase, odnosno jaja za preradu, te proizvoda od jaja u zemlje EU, piše Srpskainfo.

Iz Ureda za veterinarstvo BiH saopćili su da svi zainteresirani izvoznici mogu podnijeti zahtjev za odobravanje objekata za izvoz jaja B klase i proizvoda od jaja u EU.

– To mogu da urade u skladu s Pravilnikom o načinu odobravanja objekata koji se bave uzgojem živih životinja, proizvodnjom, preradom, obradom i skladištenjem proizvoda životinjskog porijekla za izvoz na tržište Europske unije – piše u saopćenju.

Također, stupanjem na snagu navedene izmjene Uredbe dozvoljen je i izvoz u Evropsku uniju mješovitih proizvoda koji u sebi sadrže proizvode od jaja.

izvor:avaz.ba

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Gotovinina filmska Ximena otkriva kako se zaljubila u Hrvatsku

Read Next

Marchelo nastupio u HKD Napredak Zenica

Follow On Instagram