<

Britanski premijer zbog koronavirusa prebačen na intenzivnu skrb, stanje mu se pogoršalo

Britanski premijer Boris Johnson prebačen je na intenzivnu njegu zbog koronavirusa.

Informaciju prenose britanski mediji kojima je vijest potvrdio Johnsonov ured.

Jučer završio u bolnici

Britanski premijer završio je u bolnici jučer.

Johnson je u bolnicu primljen iz preventivnih razloga. Liječnici su odlučili da mora doći na testiranja budući da već deset dana ima simptome koronavirusa, uključujući temperaturu, koji ne popuštaju. Glasnogovornik Downing Streeta rekao je da će Johnson i dalje biti na čelu vlade te da će redovito komunicirati sa svojim suradnicima.

U bolnici je po prvom planu trebao ostati preko noći, a još danas je iz vlade javljeno kako će vladu voditi iz bolnice.

I njegova zaručnica ima simptome

Vijest je stigla dan nakon što je Johnsonova trudna zaručnica Carrie Symonds objavila da također ima simptome koronavirusa.

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock, koji je i sam bio pozitivan na koronavirus, ali se oporavio, rekao je da je Johnson “OK”.

Johnson je prije odlaska u bolnicu bio u samoizolaciji u stanu iznad ureda premijera.

Glasnogovornik još danas opovrgavao navode o pogoršanju stanja

Johnsonov glasnogovornik još je danas opovrgavao pisanje Timea da premijer dobiva tretman kisikom.

Nije htio odgovoriti ni ima li Johnson upalu pluća.

28. ožujka objavio da je obolio

Johnson je 28. ožujka objavio da boluje od koronavirusa. Učinio je to putem Twittera. Tako je postao prvi šef neke države koji boluje od ove bolesti.

Rekao je tada da je u samoizolaciji, ali da nastavlja voditi vladu.

„Zahvaljujući čarobnjaštvu tehnologije, mogu nastaviti komunicirati sa svojim timom“, istaknuo je tada Johnson.

Glasnogovornik britanske vlade kazao je kako je 55-godišnji Johnson dobio blage simptome taj četvrtak, dan nakon što je u donjem domu britanskog parlamenta odgovarao na pitanja zastupnika.

Johnson je prije mjesec dana, na konferenciji za medije 3.3., kazao da se “rukovao sa svima” i pozvao druge da to isto čine.

“Rukovao sam se sa svima, bio sam neku večer u bolnici, bilo je tamo i nekoliko pacijenata s koronavirusom, rukovao sam se sa svima. Mislim da je bitno da se rukujemo, znanstveni dokazi… Perite ruke prije nego što se rukujete, naravno”, kazao je Johnson./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

HNS BiH osudio pokušaje spriječavanja rada Parlamenta FBiH

Read Next

U posljednja 24 sata preminule 2 osobe, jedna iz Čitluka i jedna iz Konjica

Follow On Instagram