ČAJDRAŠANI OGORČENI NA SVE RAZINE VLASTI ZBOG NESANIRANJA PUTA

By

Prošlo je više od godinu dana od potonuća regionalne ceste Čajdraš-Vjetrenice, a Čajdrašani i dalje čekaju sanaciju cajdrasceste. Naime, 15. svibnja u jutarnjim satima došlo je do potonuća ceste, a novo potonuće dogodilo se 24. svibnja. Od tada, do danas nije učinjeno ništa na trajnijoj sanaciji puta. Naime, put je samo nasut u jednoj traci i do prije tri mjeseca nije bio propisno ni obilježen, što je za posljedicu imalo slijetanje automobila, te nekoliko manjih prometnih nezgoda.

Mjesna zajednica Čajdraš je podnosila brojne zahtjeve za sanaciju ovog dijela veoma prometnog puta, ali su dobivali negativne odgovore. Naime, općinska vlast odbila je sanaciju puta zbog prebacivanja odgovornosti na županijsku razinu vlasti. Nakon brojnih obraćanja nadležnim organima Županije Ze-Do, također su dobivani negativni odgovori, pravdajući se činjenicom da je ova cesta prebačena u nadležnost federalne razine vlasti. Prema dostupnim informacija regionalna cesta Čajdraš- Vjetrenice u nadležnosti je Direkcije  za ceste Ze-Do županije, te je dio ceste koja se vodi kao  “Regionalni put (R 441), Zenica (drugi ulaz, petlja)- raskrsnica R445 i R 441 (raskrsnica Fakultetska – ZAVNOBIH-a – S. Radića- Travnička cesta) – Čajdraš – Miklići- Lađice- Vjetrenice- granica ŽSB i granica općine Vitez.

Dakle, dok se sve razine vlasti igraju sa Čajdrašanima, žalosno je da se dio puta u duljini od 20m ne može sanirati , a od vrlo velike je važnosti za Općinu i Župniju, jer predstavlja najbliži put između Zenice i Viteza. Iz razgovora sa mještanima doznali smo da su vrlo ogorčeni, te mnogi tvrde da se ovo dogodilo u Šerićima ili Babinu, da bi ovaj problem bio do sada riješen. 20150820_072832358_iOSMještani ovog zeničkog naselja više nemaju razumijevanja za nemarnost svih razina vlasti i upozoravaju na skoru mogućnost zatvaranja ceste kao potez koji im je jedino preostao. Mještani s kojima samo razgovarali ogorčeni su na političke predstavnike iz reda hrvatskog naroda, koji ne poduzimaju ništa da se pomogne s svome narodu. Izgleda da je Čajdrašanima najbolje da se isele sa svoje rodne grude jer bi jedino tada uklopile u politiku koju sprovode političari kojima su bogaćenje osigurao isti narod kojeg su sada zaboravili .

 

You may also like

Hot News