<

ČERKEZ: U FBiH 14 preminulih od korona virusa

U Bosni i Hercegovini danas je testirana 371 osoba i imamo 31 novi slučaj koronavirusa – izjavio je danas na press-konferenciji član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez.

Dodao je da je do sada testirano 2.646 građana Federacije BiH i da je zaključno s današnjim danom 320 osoba pozitivno na koronavirus. Dosad je nažalost 14 osoba preminulo kao posljedica Covida-19.

Čerkez je naveo da je danas, prvog dana vikenda, imao priliku obići određena mjesta i lokacije kao što su Bijambare, Vilsonovo šetalište, te okolne planine gdje je uočio da je okupljen prevelik broj ljudi i grupa koje je sretao.

– Zamolio bih sve građane još jednom, nakon već četiri tjedna preporuka, da se počnemo ponašati ozbiljnije. Situacija ide svojim tijekom i još uvijek sve to imamo pod kontrolom. Međutim, bez obzira kolika ta kontrola bila, mi ulazimo u vrijeme kada ćemo imati povećan broj slučajeva i ja bih molio da ovakvim ponašanjem ne doprinosimo ubrzavanju ovog procesa – upozorio je Čerkez.

Također, zamolio je sve pripadnike ministarstva unutarnjih poslova da pojačaju svoje kontrole, krenu na ta izletišta i sva ta mjesta i da ne dopuste tako kršenje naredbi.

– Apeliramo na razum i moralnu obvezu da nikoga ne zarazimo, susjeda ili nekoga iz obitelji. Stoga vas još jednom molim da sutra pokušamo ispoštovati naredbe koje su donesene. Ne naredbe kao naredbe nego jednostavno kao preporuke s kojima štitimo zdravlje cjelokupnog stanovništva Federacije BiH, kazao je Čerkez dodajući da se na taj način pomaže i zdravstvenom sustavu da se još bolje pripremi za odgovor koji slijedi./Fena/HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Običaj koji još uvijek živi u srednjoj Bosni: Obredno umivanje na Cvjetnicu

Read Next

Župnik i vjernici zajedno u molitvi protiv “koronavirusa”

Follow On Instagram