<

Čović: Pozivam na daljnji razvoj i jačanje odnosa R Hrvatske i BiH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je uime žitelja Bosne i Hercegovine i osobno čestitku novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, u kojoj mu je zaželio u budućem radu mnogo uspjeha u obavljanju predsjedničke dužnosti i predvođenju hrvatske domovine na dobrobit svih njezinih građana.

Čović je, kako navodi, uvjeren da će Milanovićeva državna politika biti predana hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini u cilju zaštite i ostvarenja pune ravnopravnosti i prava konstitutivnog naroda.

– Pozivam Vas da, temeljem Vašeg razumijevanja pozicije hrvatskoga naroda u BiH kojega ste iskazali kao predsjednik Vlade Republike Hrvatske uspješnom suradnjom, radimo na daljnjem razvoju i jačanju odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te da, ujedinjeni u težnjama čvrstih dobrosusjedskih odnosa i razvijene regije, zajednički radimo na ostvarenju euroatlantskog puta BiH – navodi se u čestitki.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Pravoslavni običaji za Badnji dan i Božić

Read Next

U Zenici održana promocija Monografije šahovskog kluba “Napredak” Zenica

Follow On Instagram