<

Gotovinina filmska Ximena otkriva kako se zaljubila u Hrvatsku

Prva supruga umirovljenog generala Ante Gotovine Kolumbijka Ximena u filmu General Antuna Vrdoljaka očarala je mnoge. Filmska ‘Ximena’ Jasmin Lord za portal Direktno ekskluzivno govori o snimanju filma u Hrvatskoj te otkriva kako je dobila ulogu u Vrdoljakovu filmu.

Jasmin Lord rođena je u Stuttgartu. Brineta, tamnosmeđih očiju, studirala je glumu u SAD-u (New York Film Academy). Za New York se odlučila kao 16-godišnjakinja, nakon što je obitelj bila na odmoru u SAD-u. Nakon što je diplomirala 2008. vratila se u Njemačku i nastavila glumiti u filmskim i TV produkcijama. Od 2016. studira režiju na Filmskoj akademiji Sveučilišta u Baden-Wurttembergu i proučava umjetnost “pričanja priče”. Iza nje je već 20-ak filmskih i TV uloga.

Jeste li zadovoljni ulogom Ximene u filmu General i postoje li neke scene koje posebno pamtite sa snimanja filma?

Da, bilo je jako zabavno glumiti temperamentnu ulogu Ximene Dalel Soler, inače novinarke. Postoje u stvari dva posebna trenutka sa snimanja koja posebno pamtim. Prvo morala sam plesati tango s Goranom Višnjićem i upravo smo naučili plesne korake nekoliko minuta prije scene. Morali smo glumiti kao da smo izvrsni plesači, a u stvari  smo stalno jedno drugome gazili po nogama, što je bilo izuzetno smiješno. U drugoj sceni sam posebno uživala penjući se na stablo i histerizirajući bacavši nakit na Višnjića.

Jeste li pogledali film?

Da, vidjela sam ga prvi put u Areni na Filmskom festivalu u Puli.

Možete li nam otkriti kako i zašto je redatelj Antun Vrdoljak odabrao upravo vas za ovu ulogu?

Producenti su mi poslali različite scene iz scenarija koje sam sama morala snimiti za ulogu Ximene i poslati im nazad. Bilo je to poput internetskog castinga. Nekoliko dana kasnije javili su mojoj agenciji da sam odabrana za ulogu.

Prije snimanja Generala jeste li znali išta o Hrvatskoj i o generalu Anti Gotovini te o njegovoj značajnoj ulozi u hrvatskom ratu za nezavisnost?

Čula sam ranije za Antu Gotovinu, ali nisam znala mnogo o njemu. Kada sam dobila scenario krenula sam istraživati njegovu prošlost i shvatila značaj ovog filma.

Jeste li prije snimanja filma ikad posjetili Hrvatsku?

Ne i to je jedna od stvari zbog koje sam posebno sretna zbog snimanja ovog filma. Bez toga ne bih se nikad zaljubila u Hrvatsku i ljude koji u njoj žive. Nakon snimanja posjetila sam Hrvatsku mnogo puta sa svojom obitelji.

Planirate li uskoro snimanje nekog drugog filma s hrvatskim suradnicima?

Voljela bih snimati još filmova s hrvatskim suradnicima. No vjerojatno nema toliko puno ulooga za mene, jer govori samo španjolski, njemački i engleski, a na žalost ne i hrvatski jezik.

Kakvi su Vaši budući planovi?

Upravo sam završila snimanje jednog malog filma i kao redateljica nazvala ga LUZ. Sada vrijeme provodim u studiju dovršavajući ga. Voljela bih snimati vlastite filmove kao redateljica, ali i nastaviti raditi kao glumica. Kombinacija obje profesije čini me sretnom.

izvor:direktno.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Zasjedanje Pastoralnog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije

Read Next

Bosna i Hercegovina može izvoziti jaja u EU

Follow On Instagram