<

GRABAR KITAROVIĆ HRVATIMA U BUGOJNU: Borim se da živimo bez granica među nama

Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica te zemlje Kolinda Grabar-Kitarović obišla je danas Bugojanski dekanat u župi Skopaljska Gračanica gdje se susrela sa svećenicima, dužnosnicima Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH), braniteljima i hrvatskim narodom s prostora Bugojna.

“Danas dolazim sa čvrstom porukom, a to je da je Hrvatska uz vas, da će Hrvatska stajati uz vas i da će se boriti za vaša prava kao jednakog i konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvati moraju birati svoje političke predstavnike i biti jednakopravni u svakom pogledu sa ostala dva naroda. Zalažem se čvrsto i za europsku budućnost BiH i onda ćemo zajedno živjeti bez granica među nama, a onda će i Hrvati u BiH moći ostvariti veći prosperitet i prava u Europskoj uniji”, istakla je Grabar-Kitarović.

Predsjednica Hrvatske tijekom današnjeg posjeta Bosni i Hercegovini boravila je i u Mostaru, a večeras je posjetila i Vitez./AA/HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Potvrđena nova Europska komisija,Dubravka Šuica potpredsjednica

Read Next

Kolinda u Vitezu: Lijepo je biti među svojim narodom

Follow On Instagram