<

Hostija u rukama svećenika pretvorena u meso i krv – novo čudo

Dana 8. kolovoza ove godine, u popodnevnim satima dogodilo se novo euharistijsko čudo. U Paragvaju, gradu Aregua, svećenik Gustavo Palacios nosio je svetu hostiju jednom bolesniku na Pričest, kada se  po povratku kući dogodila istinska pretvorba. Hostija se pretvorila u živo tijelo Isusa Krista, krv je curila po rukama svećenika a posvuda se osjećao jak miris ruža.

Otac Gustavo podijelio je fotografije na društvenim mrežama i one obilaze svijet. Hostija je predana autoritetima crkve na daljnju analizu. Ovo čudo  podsjeća na snažnu istinu koju mnogi danas zaboravljaju primajući svetu hostiju bez spoznaje o živom Bogu.

“Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke.” Iv 6,52-59

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Papa obnovio statute Instituta za religijska djela

Read Next

Vrućine ćete lakše podnijeti uz voćnu salatu

Follow On Instagram