Izabrano novo vodstvo HDZ-a BiH; Čović: Prioritet stranke euroatlantski put BiH – PORTAL KOCKICE <

Izabrano novo vodstvo HDZ-a BiH; Čović: Prioritet stranke euroatlantski put BiH

Prioriteti Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i narednom razdoblju bit će euroatlantski put Bosne i Hercegovine te izmjene Izbornog zakona, kazao je u izjavi za medije predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je na današnjem XIII. izbornom i izvještajnom Saboru HDZ-a BiH ponovno izabran na tu funkciju.

– Uz europski put BiH, prvo mjestu u našem programu zauzima izborno zakonodavstvo koje mora omogućiti legitiman izbor predstavnika svih naroda i da sljedeće godine imamo izbore u Mostara – naglasio je Čović. Svi dokumenti koje je HDZ BiH usvojio, dodao je, obvezuju stranku na jasno definiranu programsku deklaraciju, koja se, što se tiče BiH, odnosi na sedam ključnih točaka, među kojima su stabilna ekonomska politika, funkcioniranje pravne države i nulta stopa tolerancije prema kriminalitetu i korupciji.

– Duboko sam uvjeren da smo predvodnici svih ovih aktivnosti koje sam spomenuto i vjerujem da u jednom kratkom vremenu s partnerima i Bošnjacima i Srbima kroz sve razine vlasti možemo dobiti pravu potporu i sugovornike koji su spremni brzo donositi odluke – ustvrdio je Čović. Po njegovom mišljenju, ključni problemi u odnosima u BiH među svim narodima i dalje su nepovjerenje i složenosti odnosa, odnosno ustavnih odnosa i podijeljenih nadležnosti. Uz predsjednika stranke, na današnjem izbornom Saboru HDZ-a BiH izabrano je i ostalo vodstvo stranke, a kao jedini kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a BiH izabrana je Borjana Krišto. Za dopredsjednike stranke izabrani su Zdenko Ćosić, Marinko Čavara, Darijana Katić, Josip Jerković i Ivo Vincetić. Izabrano je i deset članova Predsjedništva stranke, a to su: Anto Domić, Vjekoslav Bevanda, Davor Čordaš, Lidija Bradara, Nada Ćulap, Andrijana Zarinković, Ivan Vukadin, Mato Zovko, Ljubo Grizelj i Mijo Krešić. Niže razine HDZ-a BiH svoje izborne procese, sukladno odluci i uputama Predsjedništva stranke, moraju završiti do 15. srpnja.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Željko Pervan : “Bez Uskrslog sve bi bila priča slična mnogima koje su ispričane”

Read Next

Zagrepčanin oborio Guinnessov rekord u guranju automobila

Follow On Instagram