Kardinal Puljić čestitao Kurban Bajram muslimanima – PORTAL KOCKICE <

Kardinal Puljić čestitao Kurban Bajram muslimanima

Povodom Kurban Bajrama koji se proslavlja 31. srpnja vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH uzoriti Vinko kard. Puljić uputio je svoju čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH uvaženom gospodinu Huseinu ef. Kavazoviću, njegovim suradnicima i svim muslimanima.

“Svjesni izazova vremena u kojemu živimo, kao i okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa koja je našim sugrađanima, ali i brojnim muslimanima diljem svijeta onemogućila odlazak na hadždž, molimo Svevišnjeg i Jedinog Boga, stvoritelja svih ljudi, da izlije svoju milost na svoja stvorenja kako bi ona živjela u međusobnoj slozi, poštovanju te istinskom ljudskom bratstvu”, poručio je kardinal te zaželio: “Po žrtvi koju je prinio zajednički praotac naše vjere Abraham (Ibrahim) neka nam milosrdni Bog udijeli obilje svojih darova kako bi se u našoj domovini izgrađivalo međusobno povjerenje, rasla nada u bolju i pravedniju budućnost te širila međusobna ljubav i poštovanje među svim ljudima dobre volje.”

Na kraju čestitke upućene reisu Kavazoviću zaželio je što skoriji prestanak pandemije koronavirusa kako bi se vjernici neometano mogli okupljati u svojim bogomoljama i slaviti Boga.

D. K., KT

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

Za borbu protiv pandemije BiH dobila 2,2 milijuna dolara od SAD

Read Next

Znanstvenici pod Đikićevim vodstvom otkrili slabu točku SARS-CoV-2 i kako blokirati širenje virusa

Follow On Instagram