<

Kip Krista Otkupitelja u bojama zastava zemalja zahvaćenih koronavirusom

Kip Krista Otkupitelja koji gleda na Rio de Janeiro u srijedu, 18. ožujka, bio je u bojama zastava država pogođenih koronavirusom te porukama nade u znak solidarnosti.

Poruka #praytogether (#molmozajedno) ispisana na različitim jezicima bila je također projicirana na kipu.

Nadbiskup Rio De Janeira Orani João Tempesta održao je misu kod znamenitosti, a Crkva je pozvala ljude da se mole za bolesne širom svijeta, donosi Nedjelja.ba.

Broj slučajeva koronavirusa premašio je 423.000 širom svijeta, a milijuni su izolaciji.

Brazil je 26. veljače izvijestio o prvom slučaju virusa, a broj zaraženih porastao je na 2.247 do 25. ožujka.

Sao Paolo i Rio de Janeiro proglasili su izvanredna stanja, smanjili javni prijevoz i upozorili javnost na poduzimanje mjera opreza i izbjegavanje velikih skupova. Otkazani su i sportski i kulturni događaji, a tvrtke potiču zaposlenike da rade od kuće.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Svetkovina Blagovijesti nas podsjeća da Bog ide za nama kako bi nas vratio u stanje prije grijeha

Read Next

MILIĆEVIĆ: Nisam blokirala nabavu testova za detekciju koronavirusa

Follow On Instagram