<

Koronavirus potvrđen kod 14 osoba u BiH, među njima pet zdravstvenih radnika

U Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba. U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testirano je 18 zdravstvenih radnika iz Gradiške, Prijedora i Doboja, a novi koronavirus potvrđen je kod pet medicinskih sestara i tehničara iz bolnice u Prijedoru.

Riječ je o osobama koje su bile u kontaktu sa zdravstvenim radnikom kod kojeg je ranije potvrđen test na novi virus i koji se u skladu s procedurom od tada nalaze u izolaciji, priopćeno je danas iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS. Do sada su u RS potvrđena 1.292 slučaja virusa korona, a ukupno su preminule 93 osobe kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus.

Od novog koronavirusa, do sada se u tom bh. entitetu oporavilo ukupno 658 osoba. Kada su u pitanu novozaraženi, radi se je o osam muškarca i šest žena, od kojih je pet osoba iz Banje Luke, pet iz Prijedora i po jedna osoba je iz Kneževa, Kotor-Varoši, Kozarske Dubice i Teslića.  Jedanaest osoba je imalo kontakt s prethodno potvrđenim slučajevima, dok tri osobe nisu mogle navesti jasnu epidemiološku vezu s pozitivnim osobama. Tri osobe su hospitalizirane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definiranim procedurama./vecernji.ba/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Pompeo i Plenković razgovarali i o BiH

Read Next

Zastupnica SDA traži kazne za sudionike prosvjeda protiv mise za žrtve Bleiburga

Follow On Instagram