<

Krvavi Uskrs u Šri Lanki

Najmanje 100 ljudi je ubijeno, na stotine ranjeno, u napadima na crkve i hotele u Šri Lanki.

Kako javlja BBC, u barem šest eksplozija tijekom održavanja uskrsne liturgijske službe, meta su bile crkve u gradovima Kochchikade, Negombo i Batticaloa te hoteli The Shangri La, Cinnamon Grand i Kingsbury hotels u Colombu.

Slike s društvenih mreža pokazuju unutrašnjost jedne od crkava – Sv. Sebastijana u Negombu – s oštećenim stropom i krvlju na klupama.

Mediji u Šri Lanki javljaju da su možda i strani turisti među žrtvama

Predsjednik Maithripala Sirisena objavio je priopćenje u kojemu poziva ljude da budu smireni i podrže vlasti u istrazi.

Do sada nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj zločinački napad. Bilo je bojazni da bi povratnici iz terorističke skupine Islamska država mogli predstavljati prijetnju po ovu zemlju.

U godinama nakon završetka građanskog rata u Šri Lanki došlo je do sporadičnog nasilja, a pripadnici većinske budističke sinhalske zajednice napadali su džamije i imanja u vlasništvu muslimana. To je dovelo do proglašenja izvanrednog stanja u ožujku 2018. godine.

Podsjetimo, prije nego je pohodio Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu 6. lipnja 2015. papa Franjo je od 12. do 19. siječnja 2015. bio u apostolskom pohodu Šri Lanki i Filipinima.

KT

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

Uskrsna čestitka ravnatelja KŠC-a Zenica vlč. Vlatka Rosića

Read Next

Tko je ukrao Uskrs na TV Zenica?

Follow On Instagram