Lovrinović: Prijedlog da Cikotić bude ministar sigurnosti je provokacija – PORTAL KOCKICE <

Lovrinović: Prijedlog da Cikotić bude ministar sigurnosti je provokacija

Ukabinet predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije stigao je prijedlog SDA da se na poziciji ministra sigurnosti nađe kadar te stranke Selmo Cikotić, za što šef Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović kaže da je čista provokacija, prenosi N1.

“Za mene osobno ovo je čista provokacija i čini mi se jedan od posljednjih testova naše tolerancije prema SDA. Prijedlog nije prihvatljiv i neću podići ruku za njega”, izjavio je Lovrinović Srni. “Ono što je za mene prihvatljivo, a kako bih sudjelovao u bilo kakvim rješenjima, jest izmjena Izbornog zakona s rješenjima za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda.

SDA je sve kreativniji u procesu udaljavanja s HDZ-om. Vidjet ćemo”, poručio je Lovrinović. Fahrudin Radončić podnio je ostavku na mjesto ministra sigurnosti u Vijeću ministara 2. lipnja. Cikotić je četiri godine bio savjetnik Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu BiH. Ranije je vršio dužnost ministra obrane u Vijeću ministara, i to od travnja 2007. do veljlače 2012. godine. Prilikom izbora na tu poziciju i 2007. godine negodovali su Hrvati Bugojna tražeći da konačno budu procesuirani predmeti zločina počinjenih nad Hrvatima u ovom dijelu BiH./vecernji.ba/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Otvaranje hrvatske granice s BiH najkasnije 25. lipnja

Read Next

Plenković: Riješene sve dileme oko izbornih lista

Follow On Instagram