Nakon trinaest pobačaja konačno rodila dijete – PORTAL KOCKICE <

Nakon trinaest pobačaja konačno rodila dijete

Jedanaest trudnoća Laure Worsley je završilo u prvom tromjesečju, a uz to je izgubila i dva dječaka u 17. i 20. tjednu. Nastavili su pokušavati i nakon trinaestog pobačaja dobili su kćer Ivy.

Prvi pobačaj je bio 2008. godine, a kad se to dogodilo i treći put Laura Worsley i njen muž Dave iz Velike Britanije su znali da nešto nije u redu. Nakon četvrtog pobačaja upućeni su kod doktorice Quenby u Sveučilišnu bolnicu u Coventyju, piše portal 24 sata.

Otkriveno je da je Laura imala antifosfolipidni sindrom, također poznat kao ‘sindrom ljepljive krvi’, koji može uzrokovati ponavljani gubitak trudnoće.  To je autoimuna bolest kod koje vlastiti imunološki sustav greškom napada neki od normalnih proteina u krvi.

– Sudjelovali smo u različitim pokusima, obavili sve testove, isprobali različite lijekove, nadajući se da će nešto pomoći – ispričala je Laura, čije trudnoće nisu napredovale više od nekoliko tjedana.

izvor: privatni fb profil

Iako su dvije trudnoće preživjele 12 tjedna, par je ipak izgubio dječake, Gracesona i Lea, 2015. i 2017. godine.  – Ne znam kako sam se nosila s tim. Dave je bio jak za oboje. To je bilo sve za što sam živjela i razmišljala sam ako ne mogu imati djecu, koji je smisao života – rekla je Laura.

Testirana je Leova placenta i rezultati su pokazali da je Laura imala i kronični histiocitični intervilozitis (CHI), koji uzrokuje da se tijelo bori protiv trudnoće.

– Nakon toga nisam više bila sigurna želim li ponovno pokušavati, ali doktorica Quenby mi je rekla kako je pomogla mnogim ženama koje nisu mogle zatrudnjeti. Mislila sam ako postoji i ta jedna mala nada, moramo ponovno pokušati, a tako je mislio i Dave. Rekla sam sebi da je to zadnji pokušaj. 

Nakon lijekova za poboljšanje sluznice Laurine utrobe, Laura je zatrudnjela po 14. put.  – Dave ju je prvi vidio. Ja sam ju prvo vidjela na fotografiji kada sam se probudila. Tek nakon tri tjedna mogli smo je uzeti u naručje. Upozorili su nas da bi Ivy mogla dobiti sepsu, ali ona je nastavila samo napredovati. Čitala sam o čudima drugih ljudi, a sada imam svoje – dodala je Laura.

Doktorica Quenby je rekla da su koristili steroide kako bi potisnuli Laurin imunološki sistem kako bi trudnoća mogla napredovati nakon 24 tjedna, kada bebe imaju šansu da prežive. Lijekovi su spriječili zgrušavanje krvi.

Ivy je rođena carskim rezom. Težila je samo 770 grama.  Nakon 11 nedjelja u bolnici i oporavka od bronhiolitisa, Ivy je došla kući. Sada ima devet mjeseci, a njihov slučaj služi kao primjer svim parovima, prenosi BBC.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Simpatične situacije kada je na vjenčanju nešto pošlo ‘po zlu’

Read Next

Svetkovina Presvetog Trojstva, najvećeg otajstva kršćanske vjere

Follow On Instagram