<

Novi edukativni sadržaji na Radimlji

Javna ustanova “Radimlja” u suradnji s općinom Stolac posljednjih godina kontinuirano radi na turističkoj promociji ovoga kraja, kako prema domaćem tako i prema stranom tržištu.

Svoje sadržaje obogatili su i prilagodili ponudom za najmlađe posjetitelje te se nadaju kako će popuštanjem mjera protiv pandemije koronavirusa biti više turista.

U suradnji sa Međunarodnim aerodromom iz Sarajeva uspješno su realizirali projekt Mali čuvari kulturnog naslijeđa kojim je osposobljen dječji poligon sa popratnim edukativnim didaktičkim sadržajima u svrhu zabave i edukacije, te je tako ostvaren još jedan dodatni sadržaj za najmlađe posjetitelje nekropole stećaka Radimlja.

Radi se o mini nekropoli sa postavkom najpoznatijih stećaka proizvedenih na dječjoj visini koji su vjerna kopija stećaka sa Radimlje, dimenzija umanjenih za 3 puta. Uz igru su tiskali i dvojezičnu bojanku (hrvatski i engleski jezik) edukativnog karaktera sa ilustriranim motivima kulturno-povijesnih spomenika općine Stolac.

Kako su jedan od organizatora i srednjovjekovnog sajma Stolačka tarča, nabavili su i dva kostima sa srednjovjekovnim elementima koji su namijenjeni turističkim vodičima za interpretacijsko vođenje izleta po Stocu.

Nadamo se da će ovakav moderan pristup turističkoj djelatnosti oživjeti i brojne druge znamenitosti Stoca i čitave općine, javlja stolac.co.

Nažalost, Radimlja postane poznata širem auditoriju “sam” jednom godišnje i to u obljetnice spomena na Bleiburšku kalvariju i Križni put hrvatskog naroda kada se na tom lokalitetu služi misa te održava prigodna komemoracija.

Ž.I., KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

SVJETSKI DAN PČELA Znate li koliko su i zašto važne?

Read Next

U EU stupila na snagu zabrana cigareta s mentolom

Follow On Instagram