<

Novi uspjeh za Rimca: Hyundai će napraviti super jurilicu na Rimčev pogon

I sam Mate Rimac pohvalio se suradnjom s južnokorejskim gigantom na društvenim mrežama

Iz Hyundai-ja je stigla potvrda kako će njihov N odjel izbaciti električnu jurilicu u partnerstvu s Mate Rimcem. To je izjavio šef Hyundaijeva odjela u Los Angelesu.

“Razvijamo prototipove na gorive ćelije i električni pogon u partnerstvu s Rimcem”, rekao je Biermann te najavio da do 2025. planiraju izbaciti 44 zelena vozila. Rekao je kako njihova strategija priprema N odjel na elektrifikaciju i izazove mobilnosti koje donosi budućnost.

Ranije ove godine Hyundai je potvrdio da je platio 600 milijuna kuna za udio u Rimčevoj tvrtki za pristup svojoj poželjnoj laganoj EV tehnologiji. Stoga se uvijek pretpostavljalo da će to dovesti jednog dana do visokih performansi superautomobila, piše Motoring, prenosi RTL

No na pitanje o superautomobilu na električni pogon s N značkom rekao je da je to malo dalje u budućnosti.

Ovim potezom pohvalio se i sam Rimac na svom Facebook profilu.

"But we have already cars running. We did already some exercises,” he smiled, no doubt referring to work with Rimac.

Posted by Mate Rimac on Petak, 22. Novembar 2019.

izvor:kamenjar.com

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Vitez u sklopu božićnih dana dobiva klizalište na otvorenom

Read Next

Rafa spasio Španjolce: U drami iza ponoći izbacili Argentince

Follow On Instagram