Oštećen križ u Bišnji kod Dervente – PORTAL KOCKICE <

Oštećen križ u Bišnji kod Dervente

Nepoznati počinioc(i) iz vatrenoga oružja pogodili su s tri hica Kristov korpus na križu u Bišnji, nedaleko od Dervente. To su, 18. srpnja primijetili mjesni župnik vlč. Marko Slišković i nekolicina vjernika koji su se okupili na blagoslov polja.

Prema riječima župnika više od 110 godina star tzv. „Didov križ“ pogođen je na tri mjesta malokalibarskim oružjem. Ne zna točno kada se nemili događaj mogao zbiti jer se raspelo nalazi 100-tinjak metara udaljeno od kapelice i nije vidljivo sa ceste te on u redovitom obilasku župe to do sada nije primijetio. Također je istaknuo kako je ovo uznemirilo malobrojne preostale vjernike u Derventi. Budući da se raspelo nalazi na privatnom posjedu župnik o tome nije obavijestio policiju.

Sigurno da ovakvi događaji dodatno unose nesigurnost među malobrojne preostale Hrvate katolike u derventskoj župi kojih je trenutno oko 130 od prijeratnih 9 000.

D.K., KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Ispraćaj zemnih ostataka svećenika Lubara

Read Next

Obilježena 27. godišnjica obrane crte Pokrajčići

Follow On Instagram