<

Otvoren Cabaret Winter Fest

Večeras je i zvanično otvoren CABARET WINTER FEST,u organizaciji braće Petrović,Ivana i Andrije.

Otvorenje je,kao što su organizatori i najavili,održano na dvije lokacije:
– u 18:00,u bašti Cabaret club-a,otvorena je do sada najveća izložba Zeničkih umjetnika u Zenici,sa preko 200 djela.Posjeta je bila tolika da su neki posjetioci posmatrali izložbu van bašte Cabaret club-a,na čemu se organizatori izvinjavaju.Uvod u izložbu napravio je Ivan Petrović,direktor festivala,a zvanično otvorenje likovne izložbe je uradio Alija Kulenović.Prisutnima se obratila i Zdena Šarić-Pisker,koja sa braćom Petrović,pored ove velike izložbe,priprema i jedinstvenu aukciono-prodajnu izložbu za osobe sa poteškoćama u razvoju.
cabaretcabaret-1
-u 20:00 u Cabaret club-u,održana je monodrama Ive Andrića u izvedbi Harisa Burine,koji je ove godine i umjetnički direktor CABARET WINTER FEST-a.Također i ovaj događaj je bio popraćen ogromnim interesovanjem.Samom činjenicom,da je Burina i na prethodna dva festivala otvario svaki,dobio je višeminutni aplauz,što je kod Burine izazvalo velike emocije.
cabaret-2 cabaret3
Sutra,u okviru CABARET WINTER FEST-a,u Cabaret club-u,učešće je uzeo književnik Muhamed Mahmutović,sa gostima iznenađenja,čija imena organizatori čuvaju kao iznenađenje.Ulaz za ovu večer je slobodan,a počinje u 20:00 u Cabaret club-u

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

24. obljetnica formiranja brigade “Jure Francetić”

Read Next

U Bosanskom narodnom pozorištu održan Božićni koncert

Follow On Instagram