<

Papa poručio svećenicima: „Drastične mjere nisu uvijek dobre“

Na sedmu obljetnicu svoga izbora za Petrovog nasljednika, 13. ožujka, papa Franjo je uslijed pandemije Coronavirusa slavio sv. misu u Domu Sv. Marte u Vatikanu.

U petoj misi koja je uživo prenošena putem video veze iz kapele u Domu Sv. Marte Sveti Otac je ponovno pozvao na molitvu za zaražene virusom Covid-19 te za sve crkvene pastire, piše Vatican news. „U ovim danima se pridružujemo bolesnima, obiteljima koji pate od ove pandemije. I danas bih se želio moliti za pastire koji moraju pratiti Božji narod u ovoj krizi: da im Gospodin podari snagu i mogućnost odabira najboljeg sredstva za pomoć. Drastične mjere nisu uvijek dobre pa zato molimo neka Duh Sveti dadne pastirima sposobnost i pastoralnu spoznaju kako bi mogli osigurati mjere koje neće ostaviti samima vjerni Božji puk. Neka Božji narod osjeća da je u pratnji pastira, u utjesi Božje riječi, sakramenata i molitve“, poručio je Papa.

Sveti Otac se očigledno nije osvrtao na mjere koje je poduzela talijanska vlada radi suzbijanja zaraze izbjegavajući javna okupljanja, već se obratio pastirima kako bi uzeli u obzir potrebe vjernika koje u dramatičnom trenutku treba duhovno pratiti.

Inače, rigorozne mjere zaštite uslijed borbe s Coronavirusom koje su na snazi u Italiji u potpunosti se poštuju i u crkvama. Tako su do 3. travnja otkazane sve mise s narodom, a zatvorena je i bazilika i Trg Sv. Petra u Vatikanu.

KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Od sutra nema nastave u Zeničko-dobojskoj županiji

Read Next

Europa je sada centar pandemije koronavirusa

Follow On Instagram