<

Plenković razgovara s Junckerom o uvođenju eura i Schengenu

Premijer Hrvatske boravi u Bruxellesu gdje će govoriti i na konferenciji o Eu prioritetima do 2024. godine.

Premijer je u utorak glavni govornik na konferenciji ‘Yes, we should! EU priorities for 2019-2024′.

‘Mislim da je to prilika da artikuliramo naše stavove o izazovima koji su pred Europom u ovom trenutku, a vidjet ćete kada se usvoji deklaracija iz Sibiua glavna će poruka biti zajedništvo. Postoje procesi i problemi, postoje silnice na kontinentu koje rade na tome da europski projekt bude slabiji, a upravo će Sibiu biti prilika da kažemo još jednom koliko nam je važno da taj projekt bude snažan i uspješan’, rekao je Plenković i dodao kako se zalaže za dinamičnu i snažnu Europsku uniju koja drži članice skupa ‘jer smo tako utjecajniji u globalnoj utakmici’.

‘To je ono što želim za Hrvatsku da i mi nakon 6-7 godina članstva možemo reći pogledajte gdje smo bili tada, a gdje smo sada i u pogledu razvoja, socijalne kohezije, reformi, rasta, zaposlenosti…’

Kaže da je jedna od ključnih zadaća Hrvatske raditi na konvergenciji kako bi se približili standardu razvijenih zemalja članica.

S predsjednikom Europske komisije Jean Claude Junckerom premijer ćerazgovarati o ulasku u Schengen, gdje trebamo proći još dvije evaluacije, i o uvođenju eura.

izvor:tportal.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Frizer Ivan Šoko dokaz je da se i na rodnoj grudi uz mnogo truda može uspjeti

Read Next

Viktor Orban povukao podršku Weberu za čelnika Europske komisije

Follow On Instagram