Pomen na 134 pripadnika HVO Grada Zenica – PORTAL KOCKICE <

Pomen na 134 pripadnika HVO Grada Zenica

Jutros su se, kod spomen obilježja u Podbrežju, okupili članovi Udruge Domovinskog rata HVO Zenica, politički predstavnici iz reda hrvatskog naroda i malobrojni građani, kako bi položili vijence i zapalili svijeće poginulim borcima iz posljednjeg rata.

Pomen na 134 pripadnika HVO Grada Zenica, te na dva nestala pripadnika, za kojima se još uvijek traga, upriličen je uoči predstojećih kršćanskih blagdana „Svi sveti“ i „Dušni dan“.

„Blagdan ‘Svi sveti’ za nas je poseban, jer tog dana osjećamo izuzetnu bliskost s našim pokojnicima. Tih dana, koristeći simbole poput cvijeća i svijeća, želimo da vjerujemo da naši najdraži nisu otišli u mrak, nego u vječno Božje svjetlo“, istakao je za portal Zenicainfo.ba fra Marko Kepić.

I za naredna dva dana planirane su razne, slične aktivnosti.

„I prvog i drugog studenog pomolit ćemo se za naše poginule suborce. Sutra svi zajedno obilazimo Gradsko groblje ‘Crkvice’, gdje je također planirano polaganje vijenaca, ali i Sveta misa, dok za subotu planiramo posjetu groblju ‘Sveti križ’ u Gornjoj Zenici“, ističe ratni zapovjednik HVO Zenica, Željko Ljubanić.

Iz Udruga ističu da je njihova obaveza svakodnevno se prisjećati suboraca koji su dali vlastite živote za BiH, slobodu i demokraciju.
Zenicainfo

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

Arheolozi kod Jajca otkrili kameni sarkofag iz antičkog doba

Read Next

Pomen stradalim braniteljima na groblju Sveti Križ G.Zenica

Follow On Instagram