<

Posavina: Blagdan Svih svetih u Garevcu

Na svetkovinu Svih svetih u Garevcu na groblju je misu u 11 h predvodio umirovljeni sarajevski pomoćni biskup, msgn. Pero Sudar uz koncelebraciju župnika, vlč. Ante Stjepanovića  i vlč. Marija Ćosića.

Na misi je bilo petstotinjak Garevljana od kojih su mnogi stigli iz inozemstva sudjelovati na sv. misi u svome selu i pomoliti se za svoje pokojne.

Iako je bilo oblačno i tmurno, vladala je neka vrlo pozitivna duhovna atmosfera kojoj je sigurno doprinio i sam biskup svojim dolaskom i nadahnutom propovijedi. Župnik je na kraju mise zahvalio biskupu, ali i Garevljanima koji nisu zaboravili grbove svojih predaka.

Također je župnik prije mise molio opijela na groblju, a poslije podne je izmolio opijelo s vjernicima u Bajama, u šumi, na mjestu gdje su 1945. mučki ubijeni mnogi nevini domobrani iz Garevca i okolnih sela samo zato što su se našli na “krivoj” strani. Međutim, oni koji su na Božjoj strani, uvijek su na pravoj strani.

izvor: župa garevac

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

KARDINAL PULJIĆ NA BLAGDAN SVIH SVETIH: Svjetski moćnici ne prezaju od toga da i cijele male narode obezvrjeđuju i uništavaju

Read Next

Upriličeni 9 Dani kazandžija i izvornog bećarca – Krčevine Vitez

Follow On Instagram