<

POZNATI GRADOVI: UEFA odlučila gdje će se igrati finale Lige prvaka naredne tri godine

Sankt Petersburg, München i London određeni su za gradove domaćine finala nogometne Lige prvaka od 2021. do 2023. godine, a odluku su donijeli članovi Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza (UEFA) na sastanku održanom u utorak u Ljubljani. 

Finale Lige prvaka 2021. godine bit će odigrano na Sankt Petersburg stadionu i bit će drugo kojem će domaćin biti neki od ruskih gradova. Prethodno je moskovski stadion Lužniki ugostio finale 2008. godine u kojem je Manchester United boljim izvođenjem udaraca s 11 metara svladao Chelsea.

Domaćin finala Lige prvaka 2022. godine bit će München i Nogometna Arena, poznatija kao Allianz Arena. Bayern je 2012. godine na svom stadionu ostao bez pehara u finalu u kojem je prvakom postao Chelsea boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Londonski Wembley će 2023. godine po osmi put biti domaćinom finala Lige prvaka. Posljednje dvije momčadi koje su na kultnom stadionu osvajale pehar ‘s velikim ušima’ bile su Barcelona (2011.) i Bayern (2013.). Wembley će u međuvremenu biti i domaćinom polufinala i finala EURA 2020. godine. 

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

U Livnu svečano obilježen Dan branitelja

Read Next

Potrebna pomoć obitelji Đurić iz Travnika čija je kuća u potpunosti izgorjela u požaru

Follow On Instagram