<

Ranko Križanović iz OKK Čelik izabran u najbolju petorku prvenstva A1 lige

Ranko Križanović iz OKK Čelik izabran u najbolju petorku prvenstva A1 lige . Shodno naredbama svih razina vlasti i kriznih štabova zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini, KS BiH  je 17.3.2020.godine donio Odluku o završetku A1 lige BiH prema konačnom i zatečenom plasmanu i tabeli prikazanoj u Biltenu broj 20 od 09.3.2020.godine, (tri kola prije kraja ligaškog dijela takmičenja i bez igranja Play offa za prvaka četiri prvoplasirane ekipe iz ligaškog dijela sezone, nap.a.).

Prema toj Odluci prvak A1 lige za sezonu 2019/2020 je KK „Bosna Royal“ iz Sarajeva, koja se plasirala u viši rang takmičenja, Prvenstvo BiH.

Nakon toga, između ostalog, uslijedio je izbor najbolje petorke A1 lige za sezonu 2019/20120, saopćili su iz KS BiH.

Odabir je urađen na osnovu ukupnih statistika i indeksa tokom cijelog natjecanja, a u najboljoj petorci A1 lige našao se i centar OKK Čelik iz Zenice, Ranko Križanović.

Evo te najbolje petorke:

PG – pleymaker, Dinko Peljto (Bosna Royal)
SG – bek šuter,  Arijan Radan (Gen)
SF – nisko krilo,  Feđa Vuleta (Konjic)
PF – krilni centar, Aldin Đelmo (Turbina)
C – centar, Ranko Križanović (Čelik)

-Zvanično je završeno natjecanje A1 lige, uvažavajući sve okolnosti vezane za složenu epidemiološku situaciju, radi sprječavanja širenja, te suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno koronavirusa (COVID-19).

OKK Čelik je tako završio sezonu na drugom mjestu sa 14 pobjeda, pet poraza i 33 boda -, objavili su na oficijelnoj stranici OKK Čelik.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Papa Franjo želi da danas u podne svi zajedno izmolimo Oče naš

Read Next

Kardinal Bozanić i premijer Plenković razgovarali o posljedicama potresa i stanju pandemije u Hrvatskoj

Follow On Instagram