<

Ravnatelj WHO-a za Europu progovorio o pandemiji koja hara Starim kontinentom

Hans Kluge, ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije za Europu, kazao je da vidi ohrabrujuće pomake nakon što je Italija izvijestila da bilježi manji broj zaraženih koronavirusom, piše The Guardian.

– Italija, koja ima najveći broj slučajeva koronavirusa, bilježi nižu stopu zaraženih, iako je još uvijek prerano tvrditi da pandemija u toj zemlji dostiže vrhunac – kazao je Kluge na konferenciji za medije prije nego li je iz Španjolske stigla vijest o manjem broju umrlih od koronavirusa.

U Europi je prema tvrdnjama Svjetske zdravstvene organizacije zabilježeno preko 200 tisuća slučajeva zaraze koronavirusom, a od njega je umrlo 11,987 ljudi.

To znači da je globalno otprilike šest od svakih 10 slučajeva i sedam od 10 smrtnih slučajeva prijavljeno u Europi, a broj potvrđenih osoba koje su zaražene koronavirusom u svijetu sada prelazi 400 000.

S obzirom na to da se novi koronavirus proširio europskim kontinentom, mnoge zemlje su uvele stroge mjere za suzbijanje epidemije. Kluge tvrdi da će te zemlje uskoro moći utvrditi efikasnost ti mjera.

No, upozorava europske vlade i građane da budu svjesni “nove stvarnosti” koju je stvorila globalna pandemija te da se pripreme na dugoročne posljedice.

“Ovo neće biti sprint, ovo će biti maraton”, kazao je Kluge.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Dragan Primorac: Ako ne održavamo vlažnost dišnih puteva, dolazi do trostrukog negativnog učinka glede širenja respiratornih virusnih infekcija

Read Next

ČOVIĆ ZA HMS: Trebamo početi proizvoditi medicinsku opremu, pojedinačno nitko neće uspijeti, moramo raditi zajedno

Follow On Instagram