Sakrament Svete Pričesti u župi Sv. Ilije u Zenici primilo osam prvopričesnika – PORTAL KOCKICE <

Sakrament Svete Pričesti u župi Sv. Ilije u Zenici primilo osam prvopričesnika

U nedjelju 14. lipnja u crkvi Svetog Ilije u Zenici osam prvopričesnika pri puta su u pričesti blagovali Tijelo Kristovo. Svečano misno slavlje predvodio je Marko Kepić, OFM. Misu su svojim glazbenim izvedbema uljepšali i članovi benda Novo nebo.

U svojoj propovijedi fra Marko je pozvao prvopričesnike da se uvijek okupljaju oko euharistijskog stola, jer su oni najiskreniji sljedbenici Kristovi, koji poput apostola svojim životom trebaju svjedočiti vjeru. Apostoli su bili nesavršeni, zatajili su Isusa, izdali ga, ali je upravo njih Isus odabrao kao svoje učenike, kao zemlju na kojoj će niknuti zrno koje će dati stostruk urod.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Najava: Mise trodnevnice u Čajdrašu oči proslave patrona Srca Isusova

Read Next

NY Times: US Open će se igrati u predviđenom terminu

Follow On Instagram