Sattler: EU je najodaniji partner BiH

By

Šef Izaslanstva Europske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler rekao je danas u Banjoj Luci da je EU najodaniji partner BiH, kojoj su, kako je naveo, otvorena vrata europske zajednice.

-Velika većina građana iz svih dijelova ove zemlje želi vidjeti BiH u članstvu EU – rekao je Sattler u Banjoj Luci. Za članstvo u EU neophodno je, kaže, da domaći političari izvrše određene obaveze. -Snažno vjerujem da smo otvorili jedno novo poglavlje i da mnogo više napredujemo na europskom putu – kazao je šef Izaslastva EU u BiH. On je danas posjetio i Prijedor, gdje je istakao da je EU izgrađena na principima solidarnosti i da istu vrijednost dijeli i sa najbližim susjedima i partnerima koji su na europskom putu, uključujući i BiH.

Istaknuo je da je EU osigurala medicinsku pomoć za cijelu BiH. – Samo za RS osigurali smo dva milijuna eura pomoći za medicinsku i zaštitnu opremu – rekao je Sattler novinarima u Prijedoru. On je naveo da su prijedorskoj bolnici namijenjena dva respiratora koja bi trebala biti dostavljena sutra i jedan anesteziološki uređaj koji je danas dopremljen./vecernji.ba/

You may also like

Hot News