<

ŠKODA isporučila 1.24 miljuna vozila u 2019. godini

U 2019. godini ŠKODA je isporučila 1.24 miliona vozila kupcima širom svijeta. Šesti put zaredom ŠKODA isporučuje više od milion vozila kupcima, priopćeno je iz Škode.

Navedeni rezultat je 0.9% ispod prošlogodišnjeg rezultata od 1.25 milijuna vozila. Razlog za to je konstanti pad tržišta automobila na tržištu Kine. U ostalim dijelovima svijeta ŠKODA je porasla 5.3% (960.700 vozila), u Evropi (+5,8%) i Rusiji (+8.8%).  „Otežani politički i ekonomski uslovi na pojedinim tržištima su dovele do pada u 2019. godini.

Uprkos svim tim događanjima ŠKODA ide stazama uspjeha. Želim da se zahvalim kupcima što vjeruju u naše proizvode, kao i našim uposlenicima koji naporno rade”, kazao je CEO ŠKODA AUTO-a, Bernhard Maier.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Izabel i Mateo Kovačić čekaju dijete nakon tri godine braka..

Read Next

Na današnji dan 1991. – Referendum o samostalnosti Hrvatske

Follow On Instagram