<

Trump ukida sankcije Turskoj

Američki predsjednik Donald Trump najavio je ukidanje sankcija Turskoj. 

Trumpova najava ukidanja sankcija dolazi nakon što je došlo do primirja u turskoj ofenzivi na Siriju u kojoj su glavna meta bili Kurdi.

Podsjetimo, Trump je nametnuo prije tjedan dana Turskoj sankcije i udvostručio joj carine zbog turskog napada u sjeveroistočnoj Siriji.

Objava sankcija slijedila je nakon rijetko usuglašenih kritika konzervativaca i demokrata zbog Trumpove odluke o povlačenju američkih vojnika iz Sirije, za koje su kritičari rekli da otvara vrata turskoj invaziji i da može voditi oživljavanju Islamske države.

Od sankcija su, međutim, izuzeli američku prodaju oružja Turskoj, kao i prodaju energenata i humanitarne akcije./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Proslava Dana Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih

Read Next

Červar: Stariji igrači moraju pokazati mladima put do zvijezda

Follow On Instagram