<

U BiH 14 novozaraženih COVID-om 19

Republici Srpskoj testirano je 466 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 14 osoba. Riječ je o devet žena i pet muškarca. Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Nevesinja, tri iz Banje Luke, po dvije su iz Gacka i Modriče, i po jedna osoba je iz Mrkonjić Grada, Srpca i Teslića. Dvije osobe su hospitalizirane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu s definiranim procedurama.

Ukupno pet zaraženih je navelo kontakt s pozitivnim na Covid-19, dok se ostali nisu mogli izjasniti o jasnoj epidemiološkoj vezi. Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS su istaknuli kako je do sada u tom bh. entitetu potvrđeno 1.320 slučajeva koronavirusa, a oporavilo se 658 osoba. Prema podacima pristiglim iz zdravstvenih ustanova u Institut za javno zdravstvo RS do sada je preminulo 97 osoba sa pozitivnim testom na virus korona. Na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 22.919 osoba u RS.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

ODLUKA STOŽERA CZ FBiH: Ukinuta obvezna samoizolacija u trajanju od 14 dana pri ulasku u BIH

Read Next

Udruga mladih Hum u središnjoj Bosni podijelio 700 kg krumpira

Follow On Instagram