<

U okviru Festivala Hrvatsko proljeće Središnje Bosne u Zenici upriličen donatorski koncert u svrhu nabavke klavira za HKD Napredak Zenica

U okviru kulturno umjetničkog festivala Hrvatsko proljeće Središnje Bosne u četvrtak 13 lipnja. 2019. godine u prostorijama HKD Napredak Zenica upriličen je donatorski koncert za nabavku klavira koji je od izuzetne važnosti za rad HKD Napredak Zenica, kulturni život u Gradu Zenica , kao i za rad i napredak gozbenih škola i vrtića , te kulturno umjetničkih društava koja egzistiraju u našem gradu.

Prvi koji su podržali ovu ideju sua organizatori Hrvatskog proljeća središnje Bosne gospoda Jakov Križanović i Dario Plavčić u suradnji s HKD Napredak Vitez i Viteškim Akordima, koji su odlučili uplatiti donaciju i svojim sudjelovanjem obogatiti koncert ,s posebnom zahvalom profesoricama Gordani Mišković i Olgi Krezić koje su svesrdno podržale ovu priču.

Veliko hvala Ansamblu Fugato, Muzičkom vrtiću Notica, svim vrijednim profesorima Osnovne i Srednje muzičke škole Zenica kao i tehničkoj podršci gospodi Zoranu Čuriću i Davoru Logariću.

Posjetitelji su mogli uživati u izvedbama:

HKD Napredak Vitez , orkestar harmonika , tamburaški orkestar i folklorna skupina
Viteški Akordi
Muzički vrtić Notica Zenica
Ansambl Fugato

Ovim koncertom je počela priča koju ćemo pričati na najljepšem mogućem jeziku na svijetu, na jeziku kojeg svi razumijemo i volimo, a to je jezik glazbe. Uprava HKD Napredak Zenica upućuje ogromnu zahvalnost svima onima koji su prepoznali važnost ovog projekta te su donacijama podržali isti. Ovo je prvi u nizu planiranih koncerta koji će biti organizirani u svrhu nabavke polukoncertnog klavira, na koncertu je prikupljeno 510 KM.

Gdje riječi ne vrijede glazba progovara. Zajedno do novog klavira!

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

BILIĆEV POVRATAK NA OTOK Bivši izbornik Vatrenih preuzeo WBA

Read Next

Simpatične situacije kada je na vjenčanju nešto pošlo ‘po zlu’

Follow On Instagram